Bondesonsällskapet

Styrelse

Stadgar

Aktuellt

Biografi

Tryckta verk av A.B.

Litteratur om A.B.

Fågelboet

I Bondesons landskap

Bokförsäljning

Länkar

Hem

 

Länk till Facebook

Bokförsäljning

Hallings Anna

Bondesonsällskapets faksimilutgåva av August Bondesons Hallings Anna i samarbete med Utblick Media i Halland AB. Bondesons folklivsskildring från 1883 är en verklighetsnära och tonsäker skildring av livet på landsbygden men också en historia med mycket humor. I persongalleriet möter vi flera färgstarka karaktärer, bland andra socknens högfärdige men godhjärtade skollärare John Chronschough - en odödlig gestalt i svensk litteraturhistoria.

Pris: 30 kronor, för medlemmar i Bondesonsällskapet 20 kronor + porto 14 kr.

Sätt in 44 kr(34 kr för medlemmar) på bankgiro 5849-9799 och märkt "Jon" och meddela namn och adress så skickar vi boken.

Halländska sagor

Bondesonsällskapets faksimilutgåva av August Bondesons Halländska sagor i samarbete med Utblick Media i Halland AB och med stöd från Region Halland. Bondesons text kompletteras med en kommentar till skriften och dess upphovsman.

I texten ”August Bondeson och sagorna” sätter Maria Ehrenberg in August Bondesons sagoinsamlande och hans insamlade sagor i ett större sammanhang. Maria Ehrenberg är regionbibliotekarie i Halland och sagoforskare.

Pris: 100 kr + kuvert med porto 45 kr.

Sätt in 145 kr på bankgiro 5849-9799 och märkt "Sagor" och meddela namn och adress så skickar vi boken.

Jon i Slätthult

Bondesonsällskapets faksimilutgåva av August Bondesons Jon i Slätthult i samarbete med Utblick Media i Halland AB. Förutom själva berättelsen, kan vi läsa en kommentar till skriften och dess upphovsman. I texten ”Det där med kärlek går ändå snart över …” ger Kristina Brixson en inblick i forna tiders sedvänjor kring frieri och bröllop.

”Jon i Slätthult” utkom första gången 1880, men trots alla år som gått är berättelsen ett sant nöje att läsa än i dag. På köpet får vi en levande bild av livet i det gamla bondesamhället, i hjärtat av Halland, under 1800-talet.

Pris: 30 kronor, för medlemmar i Bondesonsällskapet 20 kronor + porto 14 kr.

Sätt in 44 kr(34 kr för medlemmar) på bankgiro 5849-9799 och märkt "Jon" och meddela namn och adress så skickar vi boken.

Marknadsgubbar på Sjönevad

Bondesonsällskapets faksimilutgåva av August Bondesons Marknadsgubbar på Sjönevad i samarbete med Utblick Media i Halland AB. Nyutgåvan är försedd med kommentarer skrivna av Bondesonsällskapet.

Pris:30 kronor, för medlemmar i Bondesonsällskapet 20 kronor + porto 14 kr.

Sätt in 44 kr(34 kr för medlemmar) på bankgiro 5849-9799 och märkt "Marknad" och meddelar namn och adress så skickar vi boken.

Böckerna finns även att köpa på Berte Museum - Livet på landet i Slöinge.

E-post: Bondesonsällskapet